Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Hakkında

Muhasebe ve Vergi Bölümü 2003-2004 Eğitim Öğretim yılında Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Normal Öğretim Programı ile öğretime başlamıştır. 

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, kamu veya özel sektör kuruluşlarının muhasebe ve vergi konuları ilgili departmanları ile bu konularda müşavirlik ve denetim hizmetleri veren bürolarda istihdam edilmek üzere, uygulamaya yönelik çağdaş bilgi ve teknolojilerle güncel mevzuata hâkim nitelikli muhasebe meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlayan bir Yükseköğretim programıdır.


Dört yarıyıldan oluşan eğitim süreci, muhasebe, finans, hukuk, vergi, işletme, iktisat, istatistik, iletişim, bilgisayar gibi teorik ve uygulamalı mesleki derslerin yanı sıra 40 işgünü meslek stajını da kapsamaktadır. Eğitim sürecinde “Muhasebe Meslek Elemanı” unvanı taşıyacak kişinin sahip olması gereken bilgi, beceri ve alışkanlıklarla donatılması hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda; muhasebe alanındaki temel ilke ve kavramları özümsemiş, muhasebenin yerine getirdiği işlevlerin öneminin bilincinde, etik değerlere saygılı, mesleği ile ilgili mevzuatı izleyen, muhasebe yazılımlarını kullanabilen, sistemli çalışma alışkanlığı kazanmış, analitik düşünme yeteneğine sahip elemanlar çalışma hayatına hazırlanmaktadır.

Bölümümüzde isteğe bağlı yabancı dil eğitimi bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz eğitim ve öğretim faaliyetine Dalaman’da devam etmektedirler.

Öğrencilerimiz belli kontenjanlar içeresinde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilmektedirler.  Kısmi zamanlı çalışma başvuruları için meslek yüksekokulumuzun Web sitesindeki duyuruları takip ediniz.


Muhasebe ve Vergi Bölümü mezunları, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonomi, İktisat, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme Yönetimi, İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Denetim, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedir.

2023 Yılı TYT Puanları:
 En Düşük Puan: 253,12519
 En Yüksek Puan: 309,86476


Puan Türü                        : TYT             Telefon         : 0 252 697 6525
Yabancı Dil Hazırlık      : Yok              Faks               : 0 252 697 6345
Eğitim Dili                        : Türkçe       e-posta         : dalaman@mu.edu.tr
Eğitim Süresi                  : 2 Yıl            Yerleşke        : Dalaman/Muğla